ΓΛΩΣΣΑ – Ενότ. 10, Τουρισμός στο διάστημα

Η αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας έχει δώσει άδεια για την κατασκευή του Spaceport America, του πρώτου εμπορικού διαστημικού κέντρου, το οποίο κατασκευάζεται στο Νέο Μεξικό για να εξυπηρετεί μεταξύ άλλων τις τουριστικές εκτοξεύσεις της Virgin Galactic.

H άδεια για οριζόντιες και κάθετες απογειώσεις δόθηκε έπειτα από την έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών όρων, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αυτές οι δύο άδειες από την κυβέρνηση αποτελούν τα επόμενα βήματα στο δρόμο για ένα πλήρως λειτουργικό εμπορικό διαστημοδρόμιο» ανακοίνωσε η Υπηρεσία Διαστήματος του Νέου Μεξικού (NMSA).

Το πρώτο τρίμηνο του 2009 θα αρχίσει η κατασκευή ενός τερματικού σταθμού και ενός υπόστεγου για τις πτήσεις που θα απογειώνονται οριζόντια, όπως τα συμβατικά αεροπλάνα.

H NMSA ελπίζει να υπογράψει τον επόμενο μήνα συμφωνία συνεργασίας με τη Virgin Galactic, μια εταιρεία του μεγάλου ομίλου Virgin που σχεδιάζει να προσφέρει για πρώτη φορά τουριστικές υποτροχιακές πτήσεις σε ύψος 100 χιλιομέτρων, το επίσημο όριο του Διαστήματος (Υποτροχιακή Πτήση – Suborbital Flight είναι η πτήση κατά την οποία το σκάφος φτάνει σε ύψος πάνω από τα 100 χιλιόμετρα <62 μίλια> από την επιφάνεια της θάλασσας, ύψος που θεωρείται το σύνορο του διαστήματος, και επιστρέφει στη Γη χωρίς να μπει σε τροχιά γύρω της) . (Περισσότερες πληροφορίες για τις υποτροχιακές πτήσεις: ΕΔΩ!)

Η εταιρεία ελπίζει ότι το εξαθέσιο σκάφος SpaceShipTwo που δοκιμάζει, θα εξυπηρετεί κάθε χρόνο 500 επιβάτες, πρόθυμους να πληρώσουν 145.000 ευρώ έκαστος για να ζήσουν την εμπειρία της μηδενικής βαρύτητας για τρία έως τέσσερα λεπτά.

(Πληροφορίες από: Δάσκαλος Κ.)

Η εμπειρία μιας υποτροχιακής πτήσης: Spaceship one

Η εμπειρία μιας υποτροχιακής πτήσης: Spaceship two

Advertisements

6 responses to “ΓΛΩΣΣΑ – Ενότ. 10, Τουρισμός στο διάστημα

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.