ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (3)

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι ακριβώς είναι ο «λαχταριστός» κιμάς που μας σερβίρουν στις μεγάλες αλυσίδες φαγητών φαστ-φουντ; Έχετε σκεφτεί τι κρύβεται πίσω από το τραγανό μπιφτέκι που τρώτε με λαιμαργία; Η πρώτη ύλη, άραγε, τι είναι;

Ας τα πάρουμε με την σειρά…

Αν η ροζ μάζα που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία νομίζετε πως είναι παγωτό φράουλα, κάνετε ένα μεγάλο λάθος…
Στην πραγματικότητα πρόκειται για μηχανικά διαχωρισμένο κοτόπουλο, που χρησιμοποιείται για μπιφτέκια σε χάμπουργκερ, καθώς και για συσκευασμένα προϊόντα κοτόπουλου, απ’ αυτά που πουλάνε στα σουπερμάρκετ.

Αφού αφαιρεθούν τα βασικά κομμάτια κρέατος από το κοτόπουλο (που θα πουληθούν ξεχωριστά), ό,τι μείνουν (κόκκαλα, εντόσθια, πέτσες, λίπη, τρίχες, κλπ.) τοποθετούνται σε ένα μηχάνημα το οποίο τα πολτοποιεί, με αποτέλεσμα αυτήν την ροζ μάζα που βλέπετε.

Επειδή όμως αυτό το κατασκεύασμα είναι γεμάτο βακτήρια, πλένεται με αμμωνία και εμπλουτίζεται (πολλές φορές) και με τα κατάλληλα φάρμακα, για να μην είναι άμεσα επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.

Επειδή αυτή η μάζα δεν έχει, προφανώς, καμία  γεύση από κοτόπουλο (και καμία σχέση με αυτό που έτρωγαν οι άνθρωποι από παλιά), του προσθέτουν την γεύση τεχνητά, με διάφορα χημικά και, τέλος, το «βάφουν» με συνθετικά υλικά, για να αποκτήσει το επιθυμητό χρώμα!

Ο χυλός αυτός, μετά, πλάθεται σε λαχταριστά μπιφτεκάκια, ψήνεται και σερβίρεται μέσα στα χάμπουργκερ, ή στα διάφορα προϊόντα κοτόπουλου, που βρίσκουμε στα σουπερμάρκετ. (Προσέξτε: όχι κοτόπουλο! Προϊόντα κοτόπουλου. Έχει διαφορά!)

Το αποτέλεσμα φαίνεται κάπως έτσι:

Λαχταριστό, ε!

Δείτε τό (κάπως αηδιαστικό, είναι η αλήθεια) βίντεο και… σκεφτείτε το την επόμενη φορά που θα φάτε σε φαστ-φουντ…

.

(Οι πληροφορίες, από το: http://kima-aroma.blogspot.com)

Advertisements

3 responses to “ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (3)

  1. Δεν μου φαίνετε παράξενο.Τέτοιεσ αηδίεσ φτιάχνει ο άνθρωποσ!!!!!

    • Όταν ο μοναδικός του σκοπός είναι να κερδίσει χρήματα, αδιαφορώντας για τους άλλους, έτσι γίνεται!…

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.