ΙΣΤΟΡΙΑ – 6 Απριλίου 1941: Οι Γερμανοί εισβάλλουν στην Ελλάδα

Πριν από 71 χρόνια, στις 6 Απριλίου του 1941, ο Χίτλερ με τον πανίσχυρο ναζιστικό στρατό του εισβάλλει (από την Μακεδονία) στην Ελλάδα, μια που ο «συνεταίρος» του, ο Μουσολίνι δεν είχε κατορθώσει όλο τον προηγούμενο χειμώνα να την κατακτήσει. Οι Έλληνες βρίσκονται να πολεμούν ταυτόχρονα με δύο μεγάλους φασιστικούς στρατούς: τον ιταλικό στην Βόρειο Ήπειρο και τον γερμανικό στην Μακεδονία.
Μέσα σε λίγες ημέρες οι Γερμανικές ορδές βρίσκονται έξω από την Αθήνα.
Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυτζής, μην μπορώντας στην ιδέα της συνθηκολόγησης με τους Γερμανούς, αυτοκτονεί στις 18 Απριλίου.
Επειδή, όμως, οι προδότες δεν λείπουν ποτέ από την χώρα, ο αντιστράτηγος Γεώργιος Τσολάκογλου αναλαμβάνει πραξικοπηματικά την αρχηγία και στις 21 Απριλίου του 1941 παραδίδει άνευ όρων τον ελληνικό στρατό και ολόκληρη την χώρα στους Γερμανούς κατακτητές.

Από τότε αρχίζουν 3 χρόνια σκληρής γερμανικής, ιταλικής και βουλγαρικής κατοχής.
Τον επόμενο χειμώνα (’41-’42) οι συνέπειες της κατοχής φαίνονται πια καθαρά: χιλιάδες άνθρωποι στην Αθήνα πεθαίνουν από την πείνα και τις κακουχίες.

.

Ο λαός, μετά το πρώτο σοκ, αρχίζει να αντιστέκεται στον κατακτητή.

.

Οι θηριωδίες των Γερμανών είναι απίστευτες. Η Ελλάδα είναι από τις χώρες που έχουν τις βαρύτερες απώλειες στον πόλεμο με τους φασίστες κατακτητές.

http://www.dailymotion.com/embed/video

.

Η σκλαβιά κρατάει 4 χρόνια. 4 χρόνια, που για τον λαό φάνηκαν αιώνες…


.

Στις 12 Οκτωβρίου 1944 οι Γερμανοί χάνοντας τον πόλεμο, αποχωρούν από την Ελλάδα, αφήνοντας την χώρα πλήρως κατεστραμμένη…

Οι καταστροφές που έκαναν εναντίον της χώρας μας υπολογίζονται σε αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ. Προσθέτοντας, μάλιστα, και τους τόκους (αφού μας χρωστάει χρήματα από το 1945), τα χρέη της προς την Ελλάδα υπολογίζονται στο 1,5 τρισεκατομμύριο! (Ναι, είναι αυτά που αρνείται να μας δώσει, αφού είμαστε πια «σύμμαχοι» και οπότε, «περασμένα ξεχασμένα»!)

.